Categories
Norsk

Fassbinder kan få plass oppkalt etter seg

Artikkelen er hentet fra Skeive nyheter 21.9.1999

Den verdensberømte filmskaperen Rainer Werner Fassbinder kan ifølge Queer/QX få en plass oppkalt etter seg i hjembyen München. En stiftelse som bærer hans navn har bedt om at Reichenbachplatz midt i Münchens homokvarter skal endres til Rainer-Werner-Fassbinder-Platz. Fassbinder levde hele sitt liv i München og her finnes ingen ting som minner om byens store sønn, sier Bernd Müller som er stiftelsens talsmann. Forslaget er blitt positivt mottatt fra mange hold og Müller tror at navnebyttet kan bli vedtatt.

Fassbinder døde 36 år gammel av en overdose i 1982. Han ble kjent som nådeløs samfunnsrefser gjennom en imponerende rekke filmer og teaterstykker på 1970-tallet. Filmskaperen, skuespilleren og teaterdirektøren bar sin homoseksualitet og sadomasochisme som en fane. Fassbinders stambar i München var Deutsche Eiche på Reichenbachstrasse.

Relaterte saker:

Querelle
Både Genet og Fassbinder følte seg sviktet av samfunnet. Forfatteren Jean Genet livnærte seg som tigger, tyv og homoseksuell prostituert. Regisøren Rainer Werner Fassbinder er blitt kalt det mest usympatiske mennesket på jord. Bgnett 7.12.96 (DØD LINK)

Biografi og filmografi